Detect Then Act

Tijdens deze training krijgen de deelnemers tips & tools om de verandering te maken van bystander naar upstander in het polarisatie debat

Detect Then Act

Tijdens deze training krijgen de deelnemers tips & tools om de verandering te maken van bystander naar upstander in het polarisatie debat

Biography

Detect Then Act training in Nederland

In juli 2020 zijn in Europa ca 15 mensen opgeleid die als trainer het Detect Then Act programma uit mogen voeren.
We zijn er trots op dat ook Socialife tot deze groep behoort en in Nederland deze training kan en mag aanbieden.
Tijdens deze training zullen we de zogenoemde “bystanders” tips en tools geven om als “upstander” te kunnen reageren.

Ben jij 18 jaar of ouder en klaar om het verschil te maken? Meld je nu aan.

Over Detect Then Act

Detect Then Act is een Europese samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, technologie-experts en academische instellingen met als doel online haatzaaien te volgen en aan te pakken met meerdere innovatieve strategieën om omstanders te helpen online op te staan.

Belangrijkste activiteiten:

  • Kunstmatige intelligentie inzetten om online aanzetten tot haat te monitoren en inzicht te genereren dat kan leiden tot boeiende, datagedreven campagnes.
  • Ontwikkel campagnes om omstanders om te zetten in opstanders, door een gemeenschap van influencers op te bouwen die beter zijn toegerust om racisme en vreemdelingenhaat uit te dagen die op sociale medianetwerken worden gepropageerd. Hun inspanningen zullen worden aangedreven door het technische platform van het project dat zal fungeren als een systeem voor vroegtijdige waarschuwing voor racistische retoriek en als een petrischaal voor effectieve tegenverhalen.
  • Geef EU-trainers een masteropleiding met ervaring in het bestrijden van aanzetten tot haat in het Engels, Frans, Nederlands, Duits en Hongaars.
  • Master trainers zullen teams van ‘opstanders’ vormen, die vervolgens zullen worden opgeleid in het detecteren en reageren op online haatdragende taal. Stagiaires zullen memes, video’s en andere media-output ontwerpen die een positief discours online promoten.
“Wil je écht dat ik dit vertaal?” Welke impact heeft het bij jou?
Voor afstemming en/of vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Direct contact opnemen

 

DeTACT wordt mede mogelijk gemaakt door:

error: Content is protected !!