Socialife

Wie zijn we, Feiten en Cijfers
7000

Tevreden Jongeren

800

Tevreden Ouders

300

Tevreden Professionals

Socialife in het kort

Na jarenlang trainingen, gastlessen, ouderavonden en overige bijeenkomsten gegeven te hebben rondom social media, werd het tijd om dit voor 100% uit te bouwen. Als social worker met aandachtsgebied jeugd & jongeren, heb ik door de inzet van social media tientallen jongeren geholpen bij (hulp) vragen en problemen. Van pestgedrag tot aan zware kindermishandeling, jongeren wisten mij vaak eerder te vinden dan hulpverlening, politie, school of zelfs hun eigen ouders.
Humor is voor ons een belangrijke factor. Door op een prikkelende manier, aangevuld met een vleugje humor onze of uw thema aan de orde te brengen, zal een ouderavond, training of bijeenkomst bij een ieder blijven hangen.

Over de deelnemers

Inmiddels heeft een groot aantal personen mijn trainingen, gastlessen en informatiebijeenkomsten  bijgewoond.

De teller staat inmiddels op:

  • 1.000+ kinderen (PO)
  • 6000+ jongeren (VO)
  • 800+ ouders
  • 300+ docenten, organisaties uit het voorliggend veld en jeugdagenten

Sluit u zich ook aan?!

Maatwerk voor uw organisatie!

Maatwerk staat bovenaan!
Wij zoeken voor u de beste oplossing voor uw school en/of organisatie!
Of het nu gaat om een enkele gastles of een heel traject voor uw werknemers.

Maatwerk is onze kracht! Ook als het gaat over een themadag(deel) / avond waarop u aan uw klanten / netwerkpartners een congres of bijeenkomst gaat organiseren. De inzet van Frank als dagvoorzitter zal leiden tot een een ontspannen sfeer waarin een ieder zijn of haar boodschap kenbaar kan maken.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Frank Sikkink
Expert Jeugd & Media, dagvoorzitter, sociaal ondernemer, trainer, coach

Gedurende zijn loopbaan als docent, social worker & jongerenwerker heeft Frank ruime ervaring opgedaan in het sociale landschap. Frank is sterk in het verzorgen en ontwikkelen van trainingen, verzorgen van ouderavonden, spreken voor groepen kinderen, jongeren en volwassenen, waaronder ouderavonden en overige informatie- bijeenkomsten op een leuke, doeltreffende manier passend bij iedere doelgroep.

Frank is gespecialiseerd in de social media binnen de belevingswereld van jongeren. Welke effecten hebben de sociale media op jongeren en hun opvoeders? Wat is de reden dat jongeren in sommige gevallen verkleefd lijken aan hun mobiel?

Deze vragen en antwoorden komen aan bod tijdens zijn trainingen voor professionals, jongeren en ouderavonden!

Als expert in het online jongerenwerk is hij tevens lid geweest van het expert panel bij 1 van de bijeenkomsten van het Radicalisation Awarenes Network (RAN) en is hij één van de trainers van het DeTACT programma met betrekking tot online hate speech.

Makkelijk pratend, met een vleugje humor weet hij iedere training en bijeenkomst te boeien.

Gijs van Beek
Adviseur, Actieonderzoek, training, project coördinatie, moderatie, duiding

Met een sociale wetenschappelijke achtergrond (actieonderzoeker) heeft Gijs ruime ervaring met ontwikkelen en uitvoeren van diverse (online) initiatieven waar inclusieve communicatie en een emancipatoire insteek centraal staat. Hij was jarenlang eindverantwoordelijke voor de moderatie van diverse communities, waaronder de fora van Marokko Media.

Ook heeft hij veel online communicatie-projecten (mede) vormgegeven zoals: www.nieuws.marokko.nl & www.geentaboes.nl

Daarnaast was hij als onderzoeker en trainer, samen met Frank betrokken geweest bij het ontwikkelen van de training online jongerenwerk (gestart in casus gemeente Nijmegen) en heeft hij een mediawijsheid spel ontwikkeld met Hogeschool Inholland (Mediawizard).

Gijs is als societal business developer mede oprichter van het Artificiële Intelligentie (AI) bedrijf Textgain.com. Gijs is met name actief binnen www.textgain.com/aiforgood waarbij het zich toelegt op het blootleggen en tegengaan van discriminatie, extremisme en desinformatie online.

Aanbevelingen

Onze visie

Wij streven naar een wereld waarin een ieder vrij mag opgroeien en leven.

Met de komst van steeds meer en complexere technieken rondom internet en (sociale) media, wil Socialife bestaande en nieuwe generaties begeleiden om bewust te zijn van de kansen en valkuilen die deze vooruitgang bieden.
Zowel online als offline.

Wij ondersteunen het online deel m.b.t. bewustwording van kansen en risico’s.
Dit doen we door mediawijsheid te implementeren in onderwijs,
(sociale) organisaties en instellingen. Actueel en betrokken.

 

Onze missie

Veilig en vrij opgroeien, online en offline!

 

Onze Kernwaarden

“Betrokken bij de maatschappij, hart voor jongeren en met passie voor een betere toekomst”

 

error: Content is protected !!